четвъртък, 14 май 2015 г.

ФК „Локомотив” /Септември/ спечели предсрочно първенството



Футболният тим на „Локомотив” /Септември/ си осигури място в по-горната „А” ОФГ 3 кръга преди края на шампионата. Момчетата на треньора Георги Ватев прегазиха като гости Мокрище със 7:0 и на практика са недостижими на върха. От 17 изиграни мача те имат 15 победи и 2 равенства и не познават вкуса на загубата. Септемврийци са с 47 точки, а Исперихово е втори с 33 – цели 14 точки разлика! През цялото първенство „Локомотив” действаше буквално като наказателен отряд и заслужено вече държи „в ръце” визата за 4-а лига. При това през последните 10 кръга тимът няма допуснат гол!
„Много съм щастлив от успеха, защото Септември не заслужава да е в най-долната „Б” ОФГ - Юг – сподели треньорът Георги Ватев. – Заслугата е предимно на футболистите, на всички картотекирани играчи. Кметът на общината Петър Бошев и президентът на клуба Васко Григоров дадоха много за този успех и аз им благодаря. Отборът е същият, който игра и през миналото първенство, но сега момчетата си повярваха, бяха мотивирани и резултатът е налице.”
Играчи на „Локомотив” заявиха, че преобразяването на отбора се дължи изцяло на идването на треньора Ватев. „Той е човек с богат опит, играл е в елитни български отбори и имаме респект към него. Уважението е взаимно, а целите ни са ясни – излизаме само за победа”, казаха футболистите.
Всички са наясно, че в по-горната група ще срещнат по-равностойни съперници, но пък това ще направи футбола по-зрелищен за зрителите.

„ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛОКОМОТИВ – СЕПТЕМВРИ”  кани всички на тържественото връчване на купата за спечеленото първо място в „Б” ОФГ - Юг. Церемонията с представители на БФС ще се проведе на 24 май от 17 ч. на стадион „Локомотив”.  

Няма коментари :

Публикуване на коментар