сряда, 27 май 2015 г.

Лагер „Вилата” в Ракитово открива летния сезон



Общинската почивна база „Вилата” в Ракитово отваря врати на 20 юни. Изпратени са писма до всички директори на учебните заведения, които да плануват отдиха на децата, за да бъдат изготвени графици за смените на лагера. Първи са записани децата от основните училища във Варвара, Ветрен дол и Ветрен, които ще почиват през юли. ФТА „Загоровче” – около 100 човека от всички възрастови групи, ще заеме цялата база в края на август. Има записани служители на общината, както и членове на пенсионерските клубове.
През месец април беше извършена цялостна деритизация на тревната площ около базата, на помещенията в малката и голямата вила, на столовата и миялните.
През месец май беше извършен ремонт на две стаи в малката вила, като са освежени стените с латекс и блажна боя, а оградата на лагера бе укрепена с дървени колове и винкели. Поставени са корнизи и пердета в голямата вила. Подобрения са направени и в помещенията за възрастни и за деца – боядисване на дюшеметата, отремонтирване на покрива на малката вила и на столовата с подръчни средства и др. С разрешение на горското стопанство в Ракитово бяха нарязани падналите дървета върху покрива на столовата и пред входа на базата за наша сметка, като дърветата ще бъдат използвани за огрев през зимния сезон. Боядисани са пейките и беседката, а пясъчникът е подменен.
На почиващите деца и възрастните ще се предлагат по четири хранения на ден. Приготвянето на храната е съобразено с действащите рецептурници, наредби за здравословно хранене, наредби за хигиенните условия на храните, които са утвърдени от РЗИ и Агенцията по храните.

Няма коментари :

Публикуване на коментар